Click Click

Pages

Tuesday, December 28, 2010

Prosedur Pernikahan di Selangor

Salam dan hello my dearie blog,
Hari ni status kat FB saya : Mencari Sijil Nikah Arwah Ibu Tahun 60-an..Kol JAIS Daerah .... Pegawai Bgtau bagi kami masa Sebab Sijil Lama Tulisan Jawi, Kami perlu Mengeja....*Terkesima Seketika*
Borang pernikahan saya boleh dikatakan 80% selesai, Permohonan Lelaki sudah diterima dan Saya, Wali (Adik Lelaki) dan 2 saksi telah bertemu Penolong Pendaftar Nikah (PPN) Kariah dan telah diluluskan. Hanya saya perlu ke Pejabat Agama Islam Daerah (PAID) untuk mendapatkan pengesahan Tok Kadi. Namun urusan saya terhenti setakat kelulusan PPN kerana saya perlu mendapatkan sijil nikah arwah ayah dan ibu saya.*Terkejut
Saya bukanlah seorang yang menidakkan undang-undang negara, namun apa yang saya terkilan di sini adalah prosedur JAIS yang tidak seragam. Mengapa hanya disesetengah PAID sahaja yang memerlukan Sijil Nikah Ibu dan Bapa?setahu saya seperti yang dipelajari dalam kursus pra-perkahwinan hanya anak perempuan sulung / wali adalah abang lelaki yang sulung sahaja perlukan sijil nikah ibu bapa.
Kalau tengok dekat website JAIS
DOKUMEN YANG DIPERLUKAN
# SALINAN KAD PENGENALAN/ PASSPORT (Jika pemohon warganegara asing).
# SALINAN KAD PENGENALAN/ PASSPORT 2 ORANG SAKSI (Jika warganegara asing)
# SALINAN SIJIL KURSUS PRA PERKAHWINAN (Diiktiraf oleh JAKIM/ JAIS/ JAWI/ JAIN).
# KEPUTUSAN UJIAN SARINGAN HIV
# SALINAN BORANG PERMOHONAN 2C.(Jika pemohon nikah luar daerah/ Negeri/ Negara).
# SURAT PENGESAHAN MASTAUTIN PEMOHON DARI PENGHULU/ KETUA KAMPUNG/ NAZIR MASJID/
PENGERUSI JKKK, PENGERUSI J/K PENDUDUK TAMAN PERUMAHAN
# BORANG KELULUSAN BERKAHWIN/ SURAT KEBENARAN BERKAHWIN BAGI LELAKI.
# SURAT PERAKUAN/ PENGESAHAN/ AKUAN SUMPAH NIKAH IBU BAPA. (Jika perempuan anak sulung atau wali adalah abang lelaki yang sulung)# SURAT WAKALAH (Jika wali tidak dapat hadir semasa akad nikah).
# SURAT PERAKUAN/ AKUAN SUMPAH KEMATIAN WALI (BAPA)
# SURAT ATAU KAD PERAKUAN ISLAM DAN SALINANNYA. (Jika pemohon Saudara Baru)
# SURAT KELULUSAN DARI KAGAT/ PDRM. (Jika pemohon anggota Tentera/ Polis).
# SURAT PERAKUAN CERAI/ KEMATIAN PASANGAN DABN SALINANNYA.(Jika pemohon Janda)
# SURAT KEBENARAN BERKAHWIN DARIPADA KONSULAT ATAU KEDUTAAN DAN IMIGRESEN. (Jika warganegara asing).
*Sumber dari JAIS sendiri..
Sebagai sebuah badan kerajaan hal begini harus di standardizekan, supaya calon-calon pengantin tidak tertanya-tanya.
Namun sebagai rakyat Malaysia yang mana saya tahu saya tertakluk di bawah undang-undang saya perlu akur.
Sekian coretan kali ini. *Tunduk

Monday, December 27, 2010

Sneak-Peak Pre Wedding Shoot

Salam dan Hai..
Insyallah dalam 39 hari lagi saya bakal diijabkabulkan dengan Tunang tercinta..Ya Allah permudahkan lah urusan hambamu ini..
Entri ini adalah post Pre-Wedding saya, seperti yang saya bagitahu dalam < post > ini..Pre-Wedding saya telah selamat  dijalani (sesuai ke ayat ni?blasah je la) sabtu yang lepas..
Segala preparation props saya lakukan dgn bantuan anak buah saya dalam pada itu saya sempat wat appointment ngn Reen untuk order Tart Nenas..*Special Note for Reen >> Tart kamu sgt sedap nyummy..
Okayla sedikit sneak-peak Pre-Wedding saya..Credit to Kemek Photography, sape2 yang buat dia jadi OP kamu boleh direct ngn dia FB Account type je Kemek Photography memang sangat puas hati.
Okay malas nak taip banyak2 layan gambar lagi bagus..Giler punye malas hari ni..

 
Signage DIY

 
Lantern n Lace Umbrella by Mrs Faiza






Semoga berjumpa lagi!


P/S Entry pasal props n details of my pre-wedding next round plak ye..Sebab saya MALAS gile hari ni!

Thursday, December 23, 2010

Idea Props untuk Pre-Wedding?

Salam Jumaat,

Entry ttg pre-wedding telah lama saya nak insert in, Cuma tiada berkesempatan.
Besok pada 25 Disember merupakan Hari Natal a.k.a Krismas Day untuk para penganut agama Kristian. (Agama Kita menyarankan agar kita menghormati agama lain termasuk perayaan mereka) Okay bukan disitu isunya..
Besok juga merupakan pre-wedding Shoot untuk saya dan pasangan. Lokasi di Putrajaya and shoot by Kemek Photography my Class Mate..A talented photography, An Engineer, Wifey….
Tema penceritaan Saya adalah : Proses Perkenalan -- Proses Percintaan -- Proses Pelamaran
Idea mencari props telah lama dirancang dan difikirkan, agak sinonim pada kiraan saya untuk pasangan2 lain yang akan menjalani photo-shoot pre-wedding. Bagi Pasangan yang masih berkira2 untuk mencari idea atau props, Entry ini mungkin membantu anda, Sharing will always caring right (Itu tanda saya mangasihi pembaca2 saya *Senyum)
Idea Balloon
Idea yang sudah sinonim bagi B2B yang lain saya kira..tapi saya suka!
(Source : blissnlunacylovers )
Idea "Save the Date”
"Save the Date" punya signage pun setiap B2B yang inginkan kelainan lain dari yang lain akan buat dan ada yang guna kad, small board n mcm2, however my inspiration from the "Signage Wood" as shown below.. Saya akan DIY sebab saya terjumpa Signage Kayu dekat rumah (Serius) nanti saya reveal selepas Pre-wedding saya hokeyy?

Signage Kayu !















Idea Cotton Candy
Ha idea ni mcm comel kan..dulu lepas balik skolah slalu beli tapi skrg dah tak lagi..korang pasan tak apa yang kite suke zaman sekolah2 dulu skrg ni kite biasa2 je...
I Like that woman smiles.. (Source : Cotton Candy )
Idea Lantern Ball
Jarang sekali orang guna Lantern Ball masa pre-wedding kan?kebiasaanya orang guna masa majlis bersanding, resepsi atau dekorasi di bilik tidur kan?tapi apa salahnya mencuba kelainan.
(Source : Michael Norwood Photography)
Idea Lace Umbrella
Satu lagi idea yang menarik jika menggunakan lace umbrella.. Opps aksi di bawah ini agak kurang sesuai buat norma ketimuran dan adat budaya kita..Mungkin berkongsi payung berdua sahaja sudah cukup menarik dan buat aksi yang "konon" comel haha..
(Source : Lace Umbrella )
Idea Bouquet of Flowers atau Ice-Cream?
Bagaimanakah bentuk lamaran anda?mungkin boleh diabadikan penceritaannya semasa pre-wedding anda kan? Cincin / rantai / gelang yang diselitkan antara kelopak2 mawar..Indah bukan? atau mungkin juga cincin di dalam aiskrim macam yang pernah xora buat dlm pre-weddingnya.
Mcmni pun cntik kan?

Kalau saya sure aiskrim habis dulu!



Anda harus ingat bahawa pre-wedding merupakan sessi anda dan pasangan..Idea dan tema semua harus datang dahulu dari anda..Saya pasti OP anda akan ikut segala kehendak anda dan memberikan yang terbaik untuk kepuasan anda.So grab the oppurtunities, mulakan penceritaan anda.
Sekian dahulu penulisan saya, sampai bertemu lagi!



Walimatul Urusku

Salam pembuka bicara,
Ini adalah entri perihal berkenaan kad jemputan perkahwinan saya.
Ingat tak pada post ini saya telah mewar-warkan (haha dah lama xbuat karangan guna ayat mewar-warkan) pasal Map dan Final Drafting yang telah selamat difinalize dan hantar ke LH Creative.
Alhamdulilah Card telah selamat siap dan memenuhi kehendak dan citarasa saya dan tunang. Rasa gembira kerana kami telah melalui segalanya bersama. Insyaallah berdoa semoga sehingga akhirnya kami begitu *Doa dalam hati*
Card masih belum berlipat kerana tuntutan tugas yang banyak dan fizikal yang agak letih sejak kebelakangan ini. (kuang asam innershine kate bagi aku bertenaga!)
Kad masih belum berlipat dan ribbon masih belum diikat..Kenapala sekarang suka menangguh kerja ya hmmm…
Tara Tunjuk sikit je sbb belum lipat nanti dah lipat saya janji akan review sikit masa ikat ribbon (Akan menggunakan kederat anak2 buah haha siap korang!)
1000 pcs + 80 pcs


Oh ya saya telah berkesempatan men ‘DIY’ TQ Tag sendiri (gatal gila tangan!)..Belum tunjuk hasilnya dengan Encik Tunang mungkin diluluskan mungkin tidak..

DIY TQ TAG :)


Sekian sahaja untuk entri ini.. *Terima Kasih pengunjung blog dari Jepun dan seantero dengannya*

Wednesday, December 22, 2010

Penyatuan Hati ke-2 Kema dan Im

Salam dan Hai my dearie blog,

Seperti yang dijanjikan Entri sambungan jadual weekend yang sungguh Padat..selepas majlis achik dan apek di Post Ini , saya bergegas ke Ipoh pula.
Perjalanan ke Ipoh sepatutnya 3 Jam Berjaya dilakukan Fie Husband Sue selama 2 jam setengah shj 4 p.m bertolak sampai 6.30 p.m. Saya bertemu dgn sue, ayyan n fie di Hospital Sg Buloh (Senang nak jemput sue kate)
Saya dah berjanji dgn encik tunang untuk terus tunggu di Rumah Kema (Okay Saya Tipu! sebenarnya saya lupa yang dia pesan dia tunggu di simpang masuk, sorry dear, lupa! hehe)
Sampai2 di rumah kema, Pengantin keluar untuk sesi outdoor, kami dijemput untuk makan. (Time ni catering tgah kemas2) so kami amik nasik n lauk pauk yang ada dan makan di dalam.
Sue yang membebel lapa pun diam lepas dpt makan nasik (Sue jgn mara XoXo). Sebaik sahaja Kami siap  makan baru pengantin balik dgn muke keletihan.Namun kami paksa juga untuk bergambar dan memberikan  aksi2 romantik walau keletihan.
Buat Kema dan Im, tahniah atas perkahwinan kalian.Termeterai sudah percintaan kalian. Semoga bahagia hingga ke akhirnya dan cepat2 timang baby hokey! Luv u Kema, Friendship ever n after. **Aku rindu nak bergossip mcm dulu kt bilik ngko!!
P/s – Okay saya tertinggal bgtau Lepas majlis kema kami ke Dataran Ipoh (Reunion!)
IPOH!Aku datang

Mama + Ayyan

Anak Angkat mama!


Aksi Romantik

Yeay! Kami Saja dpt Pose Pengantin dah tukar baju

Reunion bersama Teman2 Sekerja di Perak

 Moga bertemu pada entry yang lain.

Tuesday, December 21, 2010

Penyatuan Hati Ernie dan Apek



Salam dan Hello my dearie blog,

Ini saya bayar hutang entry tentang jadual weekend yang sungguh padat!
Iklan:*Saya sangat suka font Tahoma!*
Baiklah seperti yang diketahui Achik a.k.a Ernie Haryana telah selamat diijabkabulkan dengan pasangannya Mohd Lutfi (Emcee Majlis wrongly mentioned his name as Mohd Latif hahaha Latip pun Latip la) pada tanggal 17 December 2010, diikuti dengan majlis berinai besar pada malam harinya She looks gorgeous in Melaka costume, and of course Apek was awesome with the traditional costume. Majlis Persandingan pula pada keesokan harinya 18 December 2010 di Dewan…erk (lupa nama tapi Dewan Polis area Cheras)
Saya dan teman karib saya Lilis sempat sampai sebelum Majlis bermula, kami agak tersesat pada awalnya untuk ke Bandar Tun Hussein Onn, Alhamdulilah berkat keberanian menelefon ayah achik Pakcik Hamzah (Inspektor Sahab) tanyakan jalan ke rumah akhirnya selamat tiba (Okay agak terpesong sikit penceritaannya sebenarnya sesat lagi smpaila Call adik achik awin ajar jalan)
Tidak banyak yang perlu kami lakukan kerana hampir keseluruhan kerahan tenaga drp Makcik2 n cousin2 achik and semua penanggah pun menggunakan kederat Anggota Polis berdekatan.
Setelah Majlis tamat kami sempat bergambar2 dan achik inform to me “Putri ko jadi pengapit aku tau” what? Haha suspen siot.. ya saya perlu menjadi bidan terjun pada majlis itu..Saya berkira2 halamak baju bwk dah la biasa2, tp ikut tema purple.. dan Saya meminta kebenaran Encik Tunang untuk menjadi pengapit..
Jawapan die Okay, tapi ………… (panjang lebar ngn pesanan, biar tersimpan rapi dalam telinga saya sahaja)
Kesudahannya saya xperlu menjadi “bridesmaid” achik kerana sepupunya Atira akan menjadi pengapit..
**Achik >> aku xkisah pun kalau jadi pengapit..Cuma segan sikit la heh~
Majlis Persandingan meriah sekali.. sempat bertemu dgn rakan2 UTM & Poli Nomi dan tunang, Azri, Fani suami & si kecil Harraz, Alin , Bard dan seisi familynya, Becik n Husband, Ika, Kavitha, Kemek, Ejai & Suami.
Saya kemudian bergegas ke Sg Buloh, expected to move 2.30 p.m tapi sbb tgk Video punya pasal saya dan Lilis bertolak pukul 3.00 p.m rasanya.. Saya terus menuju ke Sg Buloh kerana my ex-housemates Sue suami serta si kecil ayyan akan bersama2 untuk bertolak ke Ipoh.. *Special Thanks Lilis my best buddy (sempat round Hospital Sg buloh nak carik Toilet !!)
 Buat Achik dan apek..Semoga Kalian berbahagia hingga ke Akhir Nafas kalian..dn cepat2 timang Junior Apek n Junior Achik hokey!
Okay Kisah Majlis Penyatuan hati Zainatul Akmar a.k.a Kema dan Im di Simpang Pulai pada entry selanjutnya..
Sampai bertemu lagi! *Maaf Gambar sikit sahaja dr HP saya. ye lar xbwk camera *sobs

Malam Berinai Besar
 





Sebelum Ke dewan...

Di Dewan
Bunga Telur Sabun Unik kan?
Souvenir Malam Berinai..Tasbih
Souvenir Mason Jar ni saye suke..Untuk Marhaban..






 

Monday, December 20, 2010

Mason Jar


Salam dan Hai..

Entry yg tetibe2 masuk dlm kepale otak…ingat tak entry saya pasal Botol2 recycle saya a.k.a Mason Jar dlm Post Ini!
Update seterusnya adalah hasil DIY Mason Jar saya..
Idea asal adalah daripada ini :

          
Hinggalah *Ting*


Pink itu Harus!

Belum siap lagi...

Saya masih berkira2 apakah yang perlu diisi ke Dalam Mason Jar saya..Idea, Idea please come..

 Oh ya Encik Google kan ada..*Senyum..Nanti saya update ya'

Thursday, December 16, 2010

Ticker Bagitau 1 month, 2 weeks and 5 Days = 30 + 14 + 5 = 49 Days to go!

Salam and Hi my dearie Blog..
Lihatlah Thicker itew!semakin hampir dan hampir.. Menunggu dgn penuh sabar..Sesungguhnya sabar itu adalah tanda2 orang yang beriman =)
Semalam saya demam! Adakah sbb Rutin Innershine menyebabkan saya demam? Kerana ada terbaca Label pada Innershine tulis ‘membuang toksin’ badan.. haa hamek ko nak cntik berseri2 alih2 demam pulak.. Xperla xperlu salahkan sesiapa, badanku ini memang mempunyai antibody yang agak lemah.. Teman2 rapat mase blaja dulu mungkin tahu berape kerapnye Saya ni demam..dan of cos Teman2 kerja dan Bos2 musti tau berapa kerapnya saya demam..  Kerap demam pun boss sayang hokey!
Okay2..enough pasal demam..Sakit itu ujian drp Allah untuk Hambanye..Redha terima segala Ujian Allah..harus Kuat!
Semalam MC tp kt Rumah sempat isi borang Nikah..Mula2 isi borang kebenaran Nikah (borang 2C) kemudiam Wakalah Nikah (Borang 2D)..tgah2 isi halamak konfius sbb tgk kat Senarai Semak..Pengantin perempuan perlu mendapatkan taraf permastautin dari penghulu/ketua kampong/pengerusi taman perumahan..hrmm Tangan ni pantas sms Lilis
Pu3 : Lis, pengantin perempuan kene dptkan taraf permastautin ke?
Lilis : xpayah laki je
Pu3 : Tapi kenapa dalam senarai semak ni kate “pengantin perempuan perlu mendapatkan taraf permastautin drp bla bla” (Saya memang seorang yang slalu dptkan confirmation betul2..degil orang ckp xpayah xpayah la)
Lilis xreply..
Xpuas hati sms fyda plak
Pu3 : Salam fida (dgn fida bg salam dulu) aku tgah isi borang nikah ni, nak tanye la pengantin perempuan kene dptkan taraf permastautin ke?
Fyda : Xpyh, sbb ko asal dr Selangor kn, just laki ko je.
Pu3 : Hokey Puas hati due2 membe org Selangor ckp xpayah..
~pastu sms lilis masuk~
Lilis : xde la..Senarai je..Tp xperlu (Ko pasti hangin ngn aku kan lilis cayang!)

~Hokey borang nikah dah siap diisi..nak kena tunggu Borang Kebenaran Nikah dr Encik Tunang..Pastu baru wat appointment dgn Tok Kadi Kariah andalas..

Borang Nikah Ku
Ada satu lagi nak update..Final Draft kad kahwin dah selamat hantar ke LH..Map dua-dua pihak saya yang buat sbb Encik tunang punye kesibukan mengalahkan PM.. (Buat masa Boss2 smua outstation ke Shanghai, Line Clear!)
Alhamdulilah segala urusan berjalan lancar..Kami saling tolong menolong..kerana Encik Tunang agak terhad masanya dan tiada kemudahan access Internet (Gamuda company yg sangat bajet!!)
Guestbook page pun sudah siap didraft oleh Ain sista’..Sngat cntik!
Misi yang masih belum langsai :
-       Borang Nikah Kami
-       Catering Nikah
-       Ukuran Bilik
-       Order Cakes dr Kak Ita

Update seterusnya adalah berkenaan Majlis Perkahwinan Achik a.k.a Ernie Haryana, majlis persandingan Kema a.k.a pet sungguh padat jadual hujung minggu ni..selepas majlis di KL akan bergegas ke Ipoh..Rindu pada si dia!
Dan Nantikan juga ENtri Pre-Wedding saya nanti!

Sampai bertemu lagI!

Sunday, December 12, 2010

Update Weekend

Salam dan Hai..
Weekend 11 – 12 December 2010 berlalu dgn aktiviti yang Sungguh Padat.
Selain menyiapkan baki-baki tugasan DIY, untuk Entri ini saya ingin mengucapkan Tahniah buat BestFriend Tercenta Puan Siti Norliza atas Majlis Bertandang pada 12 Dec 2010. Tahniah Lilis..Maaf aku dtg belah ko nanti ok? (Ini antara photo yg digrab dari FB Puan Siti Norliza)..Hijau Sehijau Alam.. Oh ya Majlis Lilis agak istimewa kerana 2 pasangan duduk bersanding..Apepun Aku Bangga dgn ko yg Tabah hadapi dugaan.. Dugaan nk Kahwin bg setiap individu berbeza, nak tak nak have to face it yg penting tak Lupa PadaNYA..
tara~ Lilis n Saiful (Source : FB Lilis)

Pengantin Berarak (Source : FB Lilis)

2 pasangan di pelamin (Source : FB Lilis)

Oh ya tidak dilupakan juga Buat Pasangan Yuniza dan azwan (cupin) dalam Majlis “Raikan Cinta Yuniza dan Azwan”..Gilang Gemilang Majlis Yun.. Sempat Bertemu rakan sekolah Dila Pangkor (Noor),  Rakan Sekelas  Ain, Suami (Kadir) Ketua Pengawas Kami dan baby mereka sungguh gebu dan chomey mcm Uminya, Hanita (kedom) dan Suami serta si kecil. Ini antara photo yang sempat diambil dgn camera HP ku..Souvenir yg diterima juga jarang2 diterima dalam Majlis perkahwinan…Thanks to Becik n Suami (Zaki) kesudian menemani..Kami tidak sempat menyaksikan Yun bersanding kerana perlu bergegas ke Majlis lain..Deeply Sorry Yun..


GuestBook Corner Yuniza dan Azwan

Itu dia Azwita !

Souvenir Gift Majlis Raikan Cinta Yunizazwan

Ha ini dia SOuvenir yg Jarang2 kita dapat kan..?
 17-18 December pula bakal menyaksikan Termeterainya Percintaan achik dan apek..I’allah chik aku doakan semuanya selamat..AMin… Insyallah akan diupdate kemeriahan Majlis Ernie Haryana nanti..Moga Sukses!

Sekian dahulu Tinta Qasehku..


Friday, December 10, 2010

Persiapan ke Tarikh Itu

Salam dan Hai,
Tittle Entri kali ni agak terlalu general, sbb ikutkan persiapan ni mcm2 jenis.. Persiapan Diri, Hati, Rohani, Material..
Whatsoever, entri kali ini adalh gambaran lebih dekat Projek2 DIY yang telah Berjaya di Laksanakan
1)    Miss Pomander Rose Ball Saya ! Bola2 cinta asmara saya
 Projek ini telah lama saya buat..time my E-day pun dah buat..hanya sebijik (penjodoh yg mcm xsesuwei).. tapi utk my big day ni saya makin rajin buat.. asal ade mase free je saya buat, weekend mmg conquer utk bebola asmara ini sahaja.. Idea asal drp Blog Ini! Thanks to Mrs Faiza my Gamudian Office Mates.. Basically membuat pomander rose ball ni sudah sinonim dgn hampir semua B2B I guess so.. Kos membuat sngat murah..cume perlukan kerajinan dan ketekunan.. I was that type! (ye ke? Haha) serius sgt murah compare kalau beli.. Memories which I won’t forget during these Pomander Ball Project was the Glue Gun keep on hurting my small finger.. mule2 buat ade je jari yg melecur.. but I have learnt sumthing gud apa dia? Bila kite tgk hasilnya dan utk ape kite buat..
Air Tangan Bakal Pengantin

Zoom dari Dekat Bola2 Asmara

2)    Projek Bantal Hantaran

Bantal Hantaranku!




 
Abaikan Majalh Pengantin Itew..Sesuai ke jadi Hantaran?


















Idea bantal hantaran ni pun dah lame nk buat.. Inspirasi terhebat saya adalah Xora The Great! Click Sini!Click Sini!.. cume sya menggunakan material baldu.. yang agak mengumpul habuk.. Dan usaha merealisasikan impian saya adalah my sister Puan Putri Balqais..Thanks for everything atis! She was good in sewing (I’m not that type!)
3)    Projek Pasu2 Kaca

Hahaha yang ini saya dah kumpul botol2 jem, botol mayonis, botol prego (rembat kt office)..xtau nk buat ape..Nanti saya update =)

Botol2 Simpanan...Teka untuk apa???

4)    Projek Guest Book

Projek yang telah lama disimpan kemas dalam memori..Belum direalisasikan..Haish~~

Sekian untuk entry kali ni..Enjoy Reading

*Weekend ni boleh ke tau nk buat ape*





Monday, December 6, 2010

Sinaran dari Dalam a.k.a Innershine

Salam dan Hello my blog..
Apakah agenda tersembunyi misteri itu?tet~..hahaha nothing special pun entry kali ni..
Update yg terbaru untuk hujung minggu yg sungguh Padat.. jadi saya pun decide untuk update secara pukal (bulk updates katenye~)
3 Dec 2010 – Hari Jumaat yg SUngggguh membosankan…mengapa..?sbb xsabar nak balik Encik Tunang akan dtg Mggu ni yeeeaa! Dekat office boleh curik2 tulang siapkan tentative Majlis dan susunatur Majlis di Klang dan Kuantan..Majlis di Klang hanya di rumah, di Kuantan di dewan..Otw pulang dr Office sdg berkira2 untuk singgah 99 Market berhampiran rumah untuk beli Innershine! Mungkin juga terbaca ticker itew -- 2 Months until our wedding..jadi ada 2 bulan sahaja untuk mencantikkan diri dalam dan luaran juga..ye la Beauty Lies from Inside kan…so nak mencuba Innershine Pati Berries dulu..wow rasanye sedap..ingatkan manis rupe okay manis buah…harga pun okay RM20++ utk 6 botol so 1 botol RM 3++  <Mahal sebenarNya>…takpe sbb 2 bulan je lagi so sacrife sikit..lepas ni nak try pati prun..pati prun ni untuk kecantikkan kulit…inilah agenda tersembunyi cik qaseh..wee~ Kite saksikan hasilnya lagi 2 bulan ye pada tarikh itu dan ketika itu mate dan kulit saya bersinar atau tak…*sigh
Agenda Tersembunyi saya!

4 Dec 2010 – Konvo Bakal Adik Ipar Anaz Nazren..Smua ahli keluarga Encik tunang dtg meramaikan Majlis di Uitm Shah Alam..kecuali abg sulung yg terpaksa bertugas..Its Okay Along…Tahniah buat Anaz Nazren yang Berjaya bergraduasi dgn Ijazah Sarjana Muda (Kepujian) Kejuruteraan Mekanikal..
5 Dec 2010 – Saya dan keluarga Encik Tunang menghabiskan masa di JJ Bukit Tinggi..sunGguh mencabar iman kerana Year End Sale (YES) sedang berlangsung..Saya dan Encik tunang decide xperlu shopping2.. sbb itu perjanjian kami..lepas khwin baru boleh shopping..tapi kami hanya membeli Kemeja Polo untuk hantaran Encik Tunang dan Kemeja Polo untuk saya..Mengapa perlu untuk saya?hahaha kerana..nantikan entry saya nanti…<<Sangat Suke kemeja polo Encik Tunang>>Mase berlalu sungguh pantas..dan encik tunang perlu pulang ke Perak atas tuntutan kerja kerana rezekinya di sana..sedih!! namun harus kuat sbb khwin nanti pun mcmni..Encik tunang selalu berpesan “Kene Sabar”..Ya Sabar..
Hurm lagi ape yeh..oh ya.. DIY Pomander baru siap 6 bijik Pomander berbaki 2 bijik xsiap lg..Encik tunang belikan lagi 10 bijik Styrofoam ball..menjadikan total 18 bijik sumenye haiyo…<<Maaf gambar akan saya update bile smue dah siap>>

Sekian untk entry kali ni sbelum merepek yg bukan2
See u then!