Click Click

Pages

Tuesday, December 21, 2010

Penyatuan Hati Ernie dan Apek



Salam dan Hello my dearie blog,

Ini saya bayar hutang entry tentang jadual weekend yang sungguh padat!
Iklan:*Saya sangat suka font Tahoma!*
Baiklah seperti yang diketahui Achik a.k.a Ernie Haryana telah selamat diijabkabulkan dengan pasangannya Mohd Lutfi (Emcee Majlis wrongly mentioned his name as Mohd Latif hahaha Latip pun Latip la) pada tanggal 17 December 2010, diikuti dengan majlis berinai besar pada malam harinya She looks gorgeous in Melaka costume, and of course Apek was awesome with the traditional costume. Majlis Persandingan pula pada keesokan harinya 18 December 2010 di Dewan…erk (lupa nama tapi Dewan Polis area Cheras)
Saya dan teman karib saya Lilis sempat sampai sebelum Majlis bermula, kami agak tersesat pada awalnya untuk ke Bandar Tun Hussein Onn, Alhamdulilah berkat keberanian menelefon ayah achik Pakcik Hamzah (Inspektor Sahab) tanyakan jalan ke rumah akhirnya selamat tiba (Okay agak terpesong sikit penceritaannya sebenarnya sesat lagi smpaila Call adik achik awin ajar jalan)
Tidak banyak yang perlu kami lakukan kerana hampir keseluruhan kerahan tenaga drp Makcik2 n cousin2 achik and semua penanggah pun menggunakan kederat Anggota Polis berdekatan.
Setelah Majlis tamat kami sempat bergambar2 dan achik inform to me “Putri ko jadi pengapit aku tau” what? Haha suspen siot.. ya saya perlu menjadi bidan terjun pada majlis itu..Saya berkira2 halamak baju bwk dah la biasa2, tp ikut tema purple.. dan Saya meminta kebenaran Encik Tunang untuk menjadi pengapit..
Jawapan die Okay, tapi ………… (panjang lebar ngn pesanan, biar tersimpan rapi dalam telinga saya sahaja)
Kesudahannya saya xperlu menjadi “bridesmaid” achik kerana sepupunya Atira akan menjadi pengapit..
**Achik >> aku xkisah pun kalau jadi pengapit..Cuma segan sikit la heh~
Majlis Persandingan meriah sekali.. sempat bertemu dgn rakan2 UTM & Poli Nomi dan tunang, Azri, Fani suami & si kecil Harraz, Alin , Bard dan seisi familynya, Becik n Husband, Ika, Kavitha, Kemek, Ejai & Suami.
Saya kemudian bergegas ke Sg Buloh, expected to move 2.30 p.m tapi sbb tgk Video punya pasal saya dan Lilis bertolak pukul 3.00 p.m rasanya.. Saya terus menuju ke Sg Buloh kerana my ex-housemates Sue suami serta si kecil ayyan akan bersama2 untuk bertolak ke Ipoh.. *Special Thanks Lilis my best buddy (sempat round Hospital Sg buloh nak carik Toilet !!)
 Buat Achik dan apek..Semoga Kalian berbahagia hingga ke Akhir Nafas kalian..dn cepat2 timang Junior Apek n Junior Achik hokey!
Okay Kisah Majlis Penyatuan hati Zainatul Akmar a.k.a Kema dan Im di Simpang Pulai pada entry selanjutnya..
Sampai bertemu lagi! *Maaf Gambar sikit sahaja dr HP saya. ye lar xbwk camera *sobs

Malam Berinai Besar
 





Sebelum Ke dewan...

Di Dewan
Bunga Telur Sabun Unik kan?
Souvenir Malam Berinai..Tasbih
Souvenir Mason Jar ni saye suke..Untuk Marhaban..






 

2 comments:

Reen Tart Nenas said...

cik qaseh, smlm saye ada reply email. tp nie saye kat ofis, xboleh nak check email yahoo. maaf la tak dpt nak hntr weekend nie sbb saye takde. kalau time weekdays ok la, tp u kat klang plak eik... apa2 sms la eik. tq

Anonymous said...

salam,

tumpang tanya, kat mana nk order bunga pahar yg diperbuat drpd sabun eh? kalau ada info, can u please drop message to aziah.yusop(at)gmaildotcom. tq.