Click Click

Pages

Friday, December 10, 2010

Persiapan ke Tarikh Itu

Salam dan Hai,
Tittle Entri kali ni agak terlalu general, sbb ikutkan persiapan ni mcm2 jenis.. Persiapan Diri, Hati, Rohani, Material..
Whatsoever, entri kali ini adalh gambaran lebih dekat Projek2 DIY yang telah Berjaya di Laksanakan
1)    Miss Pomander Rose Ball Saya ! Bola2 cinta asmara saya
 Projek ini telah lama saya buat..time my E-day pun dah buat..hanya sebijik (penjodoh yg mcm xsesuwei).. tapi utk my big day ni saya makin rajin buat.. asal ade mase free je saya buat, weekend mmg conquer utk bebola asmara ini sahaja.. Idea asal drp Blog Ini! Thanks to Mrs Faiza my Gamudian Office Mates.. Basically membuat pomander rose ball ni sudah sinonim dgn hampir semua B2B I guess so.. Kos membuat sngat murah..cume perlukan kerajinan dan ketekunan.. I was that type! (ye ke? Haha) serius sgt murah compare kalau beli.. Memories which I won’t forget during these Pomander Ball Project was the Glue Gun keep on hurting my small finger.. mule2 buat ade je jari yg melecur.. but I have learnt sumthing gud apa dia? Bila kite tgk hasilnya dan utk ape kite buat..
Air Tangan Bakal Pengantin

Zoom dari Dekat Bola2 Asmara

2)    Projek Bantal Hantaran

Bantal Hantaranku!




 
Abaikan Majalh Pengantin Itew..Sesuai ke jadi Hantaran?


















Idea bantal hantaran ni pun dah lame nk buat.. Inspirasi terhebat saya adalah Xora The Great! Click Sini!Click Sini!.. cume sya menggunakan material baldu.. yang agak mengumpul habuk.. Dan usaha merealisasikan impian saya adalah my sister Puan Putri Balqais..Thanks for everything atis! She was good in sewing (I’m not that type!)
3)    Projek Pasu2 Kaca

Hahaha yang ini saya dah kumpul botol2 jem, botol mayonis, botol prego (rembat kt office)..xtau nk buat ape..Nanti saya update =)

Botol2 Simpanan...Teka untuk apa???

4)    Projek Guest Book

Projek yang telah lama disimpan kemas dalam memori..Belum direalisasikan..Haish~~

Sekian untuk entry kali ni..Enjoy Reading

*Weekend ni boleh ke tau nk buat ape*





No comments: