Click Click

Pages

Thursday, January 27, 2011

DIY Boutonniere Mengikut Tema Majlis

Salam dan Hai semua,

Dalam seminggu lagi status diri saya akan bertukar, semoga majlis saya nanti mendapat keberkatan dan keredhaan yang ESA amin.
Oh, dalam seminggu masih sempat mengupdate blog, itu harus. Alhamdulilah cuti saya sudah diapproved dan insyallah akan bercuti selama 10 hari dari 1Feb ~ 18 Feb (Tolak cuti CNY company plus sabtu ahad). Jangan kata lama sangat please sebab saya terus bercuti untuk majlis bertandang di Kuantan dan Honeymoon kami insyallah* saya mahu melupakan segala bebanan kerja saya
Saya terlupa untuk update tentang projek DIY boutonniere saya, rasanya sudah siap sebulan yang lalu (xsempat nak update) Boutonniere yang pada saya agak simple, hanya menggunakan balance ribbon daripada Pomander dan DIY Alas Buluh saya. Kenapa Silver?kerana tema majlis saya Silver Pink...
Nah tempek sikit gambar, kakak saya kata sangat simple, harus ditambah bunga di belakangnya (Haish dah xsempat kowt)
p/s : Actually memang simple sebab nak buat yang senang + cepat siap huhu, hari ni ambil guestbook saya nanti saya update *Senyum*
Bunga itu Incik Tunang Beli di Perak (50sen sahaja)

Inilah hasilnya simple sahaja *Tolong jangan gelak


Okay semoga berjumpa pada entri yang lain... 

Wednesday, January 26, 2011

Hujung Minggu Saya yang Sibuk

Salam dan hai,
Selamat Hari Khamis! Dah Khamis, esok Jumaat, lusa Sabtu..haish cepatnya masa berlalu…Hari dah Khamis tapi saya baru nak update pasal jadual hujung minggu saya yang lalu yang padat.
22nd January – Kenduri Tahlil Arwah Ibu saya yang genap setahun kembali ke rahmatullah (Al-Fatihah) moga rohnya dicucuri rahmat yang ESA..amin.. Kami hanya buat kecil-kecilan sekali langsung dengan Mesyuarat AJK Majlis saya dipengerusikan Pakteh saya. Alhamdulilah kata sepakat diperolehi dalam mesyuarat tersebut ; Ketua Pemerhati Majlis – Tn Hj Ramlan (Jiran saya) dan adik-beradik bertindak sebagai Ketua Menyambut Tetamu, Hadiah dan sebagainya dibantu saudara mara. Susah juga nak puaskan hati semua orang ni. Apapun aku bersyukur punya keluarga yang menyokong dari awal perancangan majlis ku ini. Mungkin Allah ambil abah dan emakku tapi DIA kurniakan adik-beradik yang cukup sempurna, Alhamdulilah.
Juadah semasa Kenduri Tahlil dan Mesyuarat AJK Majlis












23rd January – Majlis Penyatuan Hati Rakan Karibku Siti Norliza & Suami Shaiful Adli (S & S)..Alhamdulilah lengkap sudah perjalanan majlis rakan karibku dari Majlis Nikah (14 Nov 2010), Resepsi Lelaki (12 Dec 2010) diikuti dengan majlis gilang-gemilang resepsi perempuan (23 Jan 2011)..Segala-galanya lancar walau segala jerit perih dugaan telah Lilis hadapi, syukur Majlis selamat dan lancar. Lis, I was happy when see you happy, and I’ll cry when see you cry (terharu tak ko?) Aku doakan semoga Ikatan kalian kekal hingga penghujung nyawa dan dikurniakan zuriat yang soleh & solehah, amin. Mengenali Lilis dari bangku sekolah, di Politeknik dan ke UTM Skudai, dan sehingga ke hari ini dan moga hingga selamanya. Bercerita tentang seorang Siti Norliza Binti Amat Ramlay ini, dia seorang yang sensitive di dalamnya, dan yang istimewanya dia seorang rakan karibku yang cukup memahami isi hatiku luar dan dalam seperti aku mengerti dirinya luar dan dalam. Kalau nak bercerita kenangan kami dari zaman sekolah, Poli dan terutamanya UTM (paling banyak kenangan suka duka kami) mungkin post ini akan ada kesinambungan episode la mcmtu..Apapun Special for Siti Norliza Bt Amat Ramlay There are no words could describe how glad I am having a best friend just Like u, with Allah Blessing I hope our relationship will always remains till end of our life, amin. Take Care and be a Good and Loyal wife okay. (Oh saya sempat menDIY Pomander for Lilis, hanya beli artificial flower dan gunakan balance styrofoam ball saya)
Layan Gambar yang ada and some was grab from her FB Account ;)

Sumbangan Deko saya buat lilis


AJK Pada Hari Bahagia Lilis -- Fyda, saya

Pomander menjadi Deko Meja Beradab

Centerpiece di Meja Beradab, Daisy

Okay sekian dulu... 
Salam dan semoga bertemu di lain lembaran









Berkat Tangan yang Menadah

Salam semua,
Oh sangat sibuk kebelakangan ini untuk urusan perkahwinan saya, tapi entri kali ni tiada kena mengena dengan my wedding.
Sujud syukur ke atas yang Esa berkat kurniaan rezeki NYA buat diriku..
Alhamdulilah akirnya saya Berjaya mendapat tawaran biasiswa pengajian Sarjana dan PhD saya. Masih Ingat lagi pada temuduga skim fellowship saya post disini. Penantian akhirnya berakhir dengan penerimaan surat tawaran ini.
Tarikh 21 Januari 2011 betul-betul bermakna kerana khabar berita yang didengar ini.Namun dalam kita bergembira harus selalu ingat pada NYA kerana DIA lah yang memberikan segalanya ini kepada kita.
Saya sedang berkira-kira dan membuat tinjauan Universiti terbaik di lembah Klang (UM, UKM,UPM) kerana university ini sahaja berstatus Research University. Andai rezeki bersama saya, UM menjadi pilihan pertama (Universiti tertua di Negara kita), namun bidang kejuruteraan memerlukan university yang “strong” dari segala segi kepakaran, teknologi, akademik. Saya masih punya masa sebelum april untuk mencari tempat. Doakan saya ya’.
Oh, masih tidak percaya yang saya Berjaya *Slap

Sekian dahulu kwn2, semoga kebahagiaan dan keceriaan sentiasa bersama kalian!

Thursday, January 20, 2011

Kasut oh Kasut

Salam semua,

Lagi 14 Hari je u’olls…Apa ko rasa?oren?haha
Hokey la entry pasal kasut kahwin saya. Pada asalnya xde pun bercadang nak beli kasut kahwin ingat nak pakai je butik punya, alih2 masa fitting hari tu (9 Januari) rupenya kasut kat butik sume saiz 6 dan ke atas.
Untuk kaki cinonet (kaki kecil) size 5 mcm saya ni terpaksa la carik kasut haish~ Teaser kan..  *Tapi dalam hati mcm gumbira la sebab dpt kasut baru boley pilih yang cntik2 yeay!
Pencarian bermula (sebenarnya xmencarik pun) saya dah jatuh hati dengan kasut Purple Charles and Keith achik pakai masa wedding dia *Maaf Tiada Gambar
Saya pun sms achik tanye outlet Charles and Keith kt mane, oh yang Terdekat di Sunway Pyramid.
Pada asalnya nk pergi sendiri, tapi on Anis Wedding ( 15 January) after the wedding Bechik bawa saya ke Sunway Pyramid (Oh sayang ko bechik).. Mencari Butik Charles and Keith punya payah (Sebab dah lama gila xmenjejak kaki ke Sunway Pyramid)..website nya di sini ( korang nak shop online pun boleh no worries)
Pencarian kasut silver saya seperti ini
 

Akhirnya menemukan kasut ini (Dark Grey) saya suka! Kasut ini saya akan pakai masa nikah,sanding dan resepsi di Kuantan (3 in 1) pelbagai guna… Price was affordable, serious!


Okay kengkawan, semoga bertemu pada entri yang lain.

Sunday, January 16, 2011

Pre-Wedding Part II

Salam dan Hai Semua,
Entry sambungan pre-wedding saya kesinambungan daripada Post ini , saya baru sahaja terima e-mail drp OP Pre-wedding saya Kemek Photography, tgah berkira-kira yang mana satu cantik untuk dijadikan Image pada bunting.
Korang tengok dan help me to decide ya?
















           

Okayla, manyak keja plak ri ni.. * (Lagi 19 hari dup dap dup dap)


Sekian dahulu!

Tuesday, January 11, 2011

Dekorasi Doily

Salam dan Hai semua,
*Sedang berkira2 untuk memanjakan diri ke Spa* Spa apa yg bagus ye?

Tiada apa-apa update tentang Majlis saya, kerana terlalu sibuk menghantar kad jemputan. Pada Teman2 rapat saya, kad akan di pass by hand during Lilis Wedding Hokey?  *Wedding of the year*

Korang tau tak saya ni suka gile dengan dekorasi dari Doily Paper..Hari tu masa wedding achik dia gunakan untuk Tulis “Meja VIP” *Maaf xde gambar

Saya terjumpa ini, namun masa saya sudah suntuk xmampu untuk mendeko2 lagi, tapi mungkin saya akan gunakan sebagai alas gelas makan beradab dan meja VIP *Suke2…Ain tolong akak hokey!
Antara Idea dekorasi Doily boleh guna mcm :
Dekorasi Gantungan
 
















Alas Gelas etc

Wrapper
 

Kad/Envelope

 

*Sumber Gambar : Google Images

B2B yang lain pun mesti jatuh cinta tgk Dekorasi Doily yang pelbagai guna ni..I Like too~

Sampai bertemu lagi =)

Sunday, January 9, 2011

DIY Alas Buluh

Salam dan hello semua

Lama saya xjengah blog saya ni..adui Masa semakin menghampiri..saya tak tau mcmana nk gambarkan perasaan saya ketika ini..semakin hampir semakin nervous, Cuma satu sahaja harapan saya agar Majlis saya nanti diberkati dan berjalan lancar *Amin
Kebelakangan ni aktiviti saya cukup padat..mintak alamat drp kawan2, tulis dan pos. Aktiviti hujung minggu juga sangat padat selain menyiapkan segala persiapan, hadiri majlis kahwin kawan2..fuhh nasib baik sekarang saya tidak lagi bekerja pada hari sabtu.
Oh ya, semalam saya dan Incik Tunang telah ke Butik untuk Fitting baju..hoiye hoiye *suke* reveal lepas majlis lah ye, karang hilang seri baju tu hehe..
Oh..berbalik kepada topik di atas, untuk VIP Guest Penaja souvenir saya (My sista) membeli Alas Buluh (*Saya xsure betul ke namenye)
So untuk Nampak cantik, menarik drp kosong saja, so saya DIY…beginilah hasilnya…boleh la kan ?


                                     

Finally (tunjuk 2 yg cntik hehe)



Okay, semoga berjumpa lagi!

Thursday, January 6, 2011

Walimatul Urusku : Part II

Salam dan Hai My Dear Blog,
Syukur Alhamdulilah temuduga peringkat kedua (Universiti) Bersama NC dan Lembaga Pengarah semalam berjalan dengan lancar.
Alhamdulilah juga buat kurniaan rezeki temuduga Jurutera Awam J41 SPA pada 10 Feb 2011 nanti (Waktu tu status saya Isteri orang I’allah) *Saya redha dan akur dengan ketetapan rezeki Allah kurniakan buat saya, mungkin rezeki nak berkahwin kata bakal mak mertua saya  =)
Okay2..berbalik kepada title, saya baru sahaja create event di FB untuk Majlis saya 5th February 2011 nanti insyallah. Bagi yang ada FB saya sila2 lah Bagi Alamat untuk proses pengedaran kad kahwin saya.
Kad Kahwin saya kategori biasa2 sahaja (*saya tak punya masa untuk design sendiri). Saya dan tunang terus ke LH pilih kad yang ‘cntik’ di mata kami dan harga berpatutan.
Segala2nya pada saya biasa sahaja namun cantik di mata kami berdua. Jadi dipersembahkan sikit kad kahwin saya untuk tatapan. Untuk kwn2 blog yang sudi hadir memeriahkan Majlis sudi2 lah send alamat ke e-mel saya ya..
Kad Tingkap Kami







Silver + Pink = Bride

Silver + Purple = Groom





Semoga berjumpa lagi!

*Bengang betul dengan ticker tu nape 4 minggu 2 hari (30 Days) lagi ? 29 Days to go la..hadoi…

Tuesday, January 4, 2011

Doa dari hati yang Kudus

Salam dan Hai Semua,

Masih dalam mood tahun baru? 

Entri ini tidak ada kena mengena dengan persiapan perkahwinan saya *Header title Blog saya pun Kisah Tentang Masa Kini dan Hadapan kan? *
Pada awal Nov lalu saya dipanggil untuk Temuduga Skim Fellowship Peringkat Fakulti Kejuruteraan Awam UMP, dalam <post> ini. Skim di bawah tajaan Kementerian Pengajian Tinggi ini akan menaja pelajarnya untuk menyambung pengajian Master dan PhD.. Alhamdullilah saya lulus temuduga tersebut dan akan menghadiri temuduga selanjutnya dijangka December 2010.
Namun ditangguhkan ke 5hb Januari 2011…temuduga peringkat kedua ini bersama Naib Canselor dan Lembaga Pengarah, saya rasa mungkin sukar temuduga kali ni dan saingan sudah tentu sengit.
Jauh di sudut hati saya, saya mendoakan agar Allah memurahkan rezeki untuk saya kerana saya memang berazam melanjutkan pengajian ke peringkat yang lebih tinggi, dan amat meminati dunia pendidikan tinggi *Doa dalam hati
Doakan saya kawan2…

*Besok akan bercuti untuk menghadiri temuduga di Pahang, perasaan saya bercampur2, kenapa ya?

Sunday, January 2, 2011

DIY Signage for Pre-Wedding

Salam semua,
Salam Tahun Baru 2011, Semoga tahun 2011 bakal menceriakan dan mewarnakan hari-hari anda dengan lebih warna warni lagi, turun naiknya kehidupan kita adalah asam garam kehidupan.Jangan bersedih kalau hari ini kedukaan melanda anda, ukirkan senyuman kerana esok lusa pasti ada kegembiraan untuk anda J Percaya pada qadar n qadar Allah ya kwn2…
Okaylah berbalik kepada topik di atas..DIY Signage yang saya lakukan untuk pre-wedding saya tempoh hari lihat post . *tengok saya post gak entri ni kan
Actually saya xde pasang niat pun untuk DIY Signage “Save the Date” saya ni, tapi pada hari kejadian 23rd December 2010 saya balik kerja saya tgk signage kayu ni ade kat luar rumah baik punye siap dah diwrap dgn silver paper xoxoxoxo *Suke!. Rupanya hak milik kakak saya (Seorang cikgu). Signage ni asalnya tertulis “RUMAH WIRA” ha, jadi korang dpt bayangkan kan Signage kayu ni rumah sukan sekolah punya.
Saya pun sms kakak saya untuk gunakan sebagai props pre-wedding saya. Persetujuan diterima, bermulalah DIY Signage “Save the Date” saya. Saya hanya print block letter “Save the Date” dan Tarikh “5 Februari 2011”, lepas tu guna colour paper tampal2, guna sikit rose pomander saya, Hasilnya, Jeng Jeng
……..
…….
…….
…….
Signage Asal
 
    


Proses Penampalan "Save The Date"
Inila Hasil yang tidak seberapa saya
            
Tara !