Click Click

Pages

Tuesday, May 31, 2011

It's was a Sale Save up to 70 % at Bodyshop !!

Salam dan Hai Semua,


Semua sihat..?saya kurang sihat, sakit tekak n segala bagai sakit yang mengada-gada.

Nak Kongsi dengan korang last weekend I've went to JJ Kinta Cinty di Ipoh sebab attended my ex-house mates wedding dayah (sayangnya photo dekat camera Husband), at first we just nk watching Nur Kasih The Movie, sebab tiket 5.15 p.m dah full so we took on 7.15 p.m.

Sementara tunggu tu, Hubby and I lepas mkn2, saje jenjln n Gaji i pun xmasuk lagi, and masuk Bodyshop pun saje2 nk tengok Hand Treatment Cream, rasa tangan selalu kering, alih2 mak ai ade Sale berlongok2 Item 50 % Sales n plus 10 % on each item for Maybankard user.

Saya pun grab la Lotion + Shower Gel, and then teus gerak for watching Muvee..Ramai giles manusia di JJ Kinta City ni..

So untuk semua B2B for your hantaran maybe, pergila grab, Sale sampai 12 June ni..mantan2 B2B pun jangan tunggu cantikkan diri anda untuk Sang suami.

The Promotion can view from this website Bodyshop






Sehingga jumpa lagi!

Wednesday, May 25, 2011

Siapa Malaikat Itu

Salam dan Hai,

Terjumpa nota menyentuh hati dalam FB seorang teman sekolah saya, dan ingin berkongsi dengan semua (xtaula kalau dah pernah terbaca) 

Suatu hari seorang bayi menerima perintah daripada Penciptanya “sebentar lagi engkau akan bersiap sedia untuk diturunkan ke dunia”. Sesungguhnya bayi itu berasa amat takut, gusar memikirkan akan dilahirkan ke dunia yg tidak pernah dilihatnya.

Lalu bayi itu bertanya kepada Tuhannya “selama ini ada malaikat yg menjagaku dan para malaikat ini memberitahu aku akan dikirimkan ke dunia. Tetapi bagaimana aku akan hidup di dunia itu dengan tubuhku yg kecil dan lemah ini?” Lalu Tuhannya menjawab “jangan takut, Sesungguhnya AKU telah memilih seorang malaikat untuk menjaga dan mengasihimu du dunia nanti”

Akibat masih takut, bayi itu bertanya lagi. “dunia itu sudah tentu berbeza. Jika di dalan syurga ini aku hanya perlu bermain, bernyanyi dan ketawa membuatkan ku terasa bahagia, bagaimana di dunia nanti?” Lalu tuhannya menjawab “jangan takut, malaikat yang KUpilih itu akan menyanyikan lagu untukmu, menghadiahkanmu dengan senyuman dan kasihnya membuat engkau berasa hangat dan dicintai”

Bayi itu masih belum berpuas hati lalu bertanya lagi. “aku tidak akan memahami bahasa mereka dan mereka juga tidak akan memahami apa yang aku bicarakan. Bagaimana aku boleh hidup dengan mereka?” Lalu Tuhannya menjawab “malaikat yang KUpilih itu akan berbicara padamu dengan bahasa yg paling indah, paling lembut dan dipenuhi kesabaran dan perhatian. Dengan ketulusan dia akan mengajarmu untuk berbicara.”

Bayi itu bertanya lagi “dan bagaimana caranya perlu aku lakukan jika ingin berbicara denganMU kelak?” lalu Tuhannya menjawab “ malaikatmu itu akan menjagamu bagaimana caranya nanti.”

Bayi itu masih lagi terus bertanya “aku dengar di dunia itu ramai org jahat, siapa yg akan melindungiku nanti?” lalu Tuhannya menjawab “malaikatmu itu akan melindungimu dengan segenap jiwa raganya sekalipun perlu mengorbankan dirinya.”

Dengan sedih bayi itu bertanya lagi “aku akan berasa sedih kerana tidak dapat bersama denganMU lagi !” lalu Tuhannya menjawab “usah gusar, malaikatmu itu akan menceritakan tentangKU padamu. Malaikat itu akan mengajar engkau bagaiman engkau akan kembali padaKU. AKU sentiasa berada disisimu.”

Dan sebelum diturunkan ke dunia, bayi itu bertanyakan soalan terakhir “jika sudah terpaksa aku pergi ke dunia itu, bolehkah aku tahu siapa nama malaikat yang Engkau maksudkan itu?” lalu Tuhannya menjawab IBUIBU YANG MELAHIRKAN ENGKAU"

P/S - Buat Kalian yang masih punya Ibu kandung, hargailah mereka selagi hayat mereka dan kamu dikandung badan..saya hanya mampu sedekahkan Al-Fatihah Buat Arwah Emak Tercinta.

Sunday, May 22, 2011

Air Asia Promotion 10 cents

Salam and hello peeps,
Air Asia is now do a promotion of 10 cents (excluding taxes).. for Malaysia All In Fare RM6.10, So hurry up, utk bride to be yang nak book for honeymoon cepat2la..for ex-bride boleh la plan for 2nd, 3rd, and so forth honeymoon.
Booking date sampai Ahad ni je 29th May 2011 and Travel Period Feb 2012 – June 2012

Baru Kol Hubby asking for permission and he gave greenlight… (Suke sangat2)..I Planned for Indonesia (Bandung or Bali), but hubby seems wish to go Australia.
P/S  - Sebelum letak phone hubby pesan kalau pregnant, kena tunggu habis pantang..saya macam Eh??


Monday, May 9, 2011

Al-Fatihah

(Maaf Post Tiada bergambar)
Salam dan hai semua,
Hari ini 10 Mei 2011 … 7 tahun yang lalu 10 Mei 2004 lebih kurang 10 pagi, Arwah Abah saya yang tersayang, Hj. Razi Bin Hj. Anuari telah menyahut panggilan ilahi. Dan saya merupakan insan terakhir yang menghadap arwah abah, di saat itu usia saya 20 tahun apa yang dapat saya ingati malam sebelum pemergian arwah, saya menjaga beliau dan tidak putus-putus membaca surah Yassin, dan saat itu saya sudah redha andai nyawa arwah abah tidak panjang, kerana saya sudah tidak mampu melihat kesakitan yang terpaksa ditanggung arwah abah,namun jauh di sudut hati saya masih mengharap sesuatu ‘miracle’ berlaku dan arwah pulih dan sihat seperti sedia kala.
Seingat saya sakit arwah abah bermula tahun 2002, arwah abah memang ada penyakit kencing manis, kemuncaknya pada tahun 2002, kencing manis makin tinggi hingga menyukarkan arwah abah untuk berdiri, dan berjalan, (masih mampu berjalan menggunakan tongkat) …Akhirnya arwah abah diserang strok dan tidak mampu lagi untuk berjalan dan hanya mampu menggunakan kerusi roda. Saya amat sedih namun saya tau, saya harus kuat dan tabah kerana orang sakit perlukan semangat. Walaupun saya anak ke-5 dari 6 orang adik-beradik, saya rasa tanggungjawab bagi saya menjaga, memandikan arwah abah, segalanya saya lakukan. Pernah saya dimarahi sewaktu memotong kuku arwah abah, namun tiada setitik air mata saya pun keluar, kerana saya berterusan sabar.
2 tahun lamanya arwah abah menanggung kesakitan, tidak pernah walau sekali saya melihat arwah abah meninggalkan solatnya, kecuali semasa koma sebelum meninggal dunia. Saya sangat kagum, Arwah Abah adalah insan yang paling kuat dan tabah, kerana di saat Allah menguji arwah abah dengan begitu besar sekali, Arwah Abah masih ingat bahawa segalan yang berkuasa adalah Allah S.W.T yang ESA.
Dan Pada hari ini, genap 7 Tahun pemergian arwah abah (secara tepatnya bulan Islam pada 20 RabiulAwal), saya menyedekahkan Al-Fatihah buat arwah ayahanda dantidak ketinggalan buat arwah bonda yang telah pergi menyahut seruan ilahi. Semoga Allah S.W.T memberi rahmat ke atas roh mereka.amin
Di saat saya telah bergelar Isteri kepada suami tercinta, saya masih ingat di mana kedudukan saya sekarang, setinggi mana kedudukan dan pendidikan saya pada hari ini, insyallah saya tidak akan alpa. Saya dilahirkan oleh pasangan di mana abah hanyalah sekolah pondok dan emak tidak bersekolah, dan hari ini saya mampu membuktikan bahawa saya berbangga dilahirkan oleh mereka, walau mereka tidak dapat melihat kejayaan saya pada hari ini.
Buat Arwah Emak dan Abah > Yai sayangggg sangat mak ngn abah… Maafkan anakanda mu ini andai ada kesalahan yang pernah dilakukan…Kalaulah kalian masih hidup ingin sekali memberikan segala yang ada di dunia ini untuk kalian…namun Yai masih berpijak di bumi nyata, Arwah Emak n Abah berada di alam kekal di sana..Kita akan bertemu jua suatu hari nanti…
Kini syurga saya di bawah telapak suami tercinta, insyallah akan diabadikan cinta ini hingga ke syurga ilahi dan saya akan berterusan menjadi isteri yang terbaik dan solehah buat suami..amin insyallah

P/S – Menahan Air mata yang bergenang…

Friday, May 6, 2011

Victoria Secrets Lovers : Pure Seduction


Salam semua,
Sape suke Victoria Secret (VS)? Err I mean its Fragrance Products…actually VS is a product origin from UK..kalau beli kt sane dlm 9.00 Dollar (convert la sendiri ye)
Saya adalah penggemar haruman VS…paling suka adalah Pure Seduction (sgt pure seduction nye hehe)…Sy order via online from Ms. Yong Rafida via this blog…Price RM50 je (murah la) sbb xsilap dekat The Curve ade jugak price RM55..and boleh courier (charge Rm7) and Cash on Deposit (area Ikea, The Curve, Damansara )
My Husband suka pakai Love Spell…Haruman VS ni pakai lepas mandi, kekal smpai ptg…Byk lagi fragrance yang mampu mencairkan hidung penghidunye huhu..korang akan bau manis sepanjang hari…

Lepas ni ade rezeki lebih sket nak tambah Collection Body Lotion, body Butter etc…

Oklah itu je nk cite..ni la Pure Seduction nye…
Body Mist 250 ml : Pure Seduction RM50



Insyallah jumpe next entry..Yeay today is Friday, Friday means yeay!

Salam and babai.