Click Click

Pages

Tuesday, June 28, 2011

Maternity Photoshoot yang Menyentuh Kalbu

Salam dan Hai Semua,

Nak share photo yang menarik daripada Adinang Photography untuk maternity photoshoot Aida Gadis Melayu and her Husband Saiful Nizam (Pembaca Berita TV 3), dan aida kini telah selamat melahirkan puteri sulungnya, alhamdulilah :)

Buat bloggers yang akan bakal bergelar mommy to be, semestinya teruja dengan kelahiran si kecil nanti, so boleh diabadikan dengan maternity photoshoot mcm ni

....Speechless, sangat cantik

Terharu dengan pics ni

Speed Limit, well this photo has its own meaning
                                   (Photo Source : Adinang Photography FB)
Shoot daripada adinang ni rasa boleh buat Bakal-bakal ibu menangis kan..

Okay enjoy photos, moga ada rezeki berjumpa pada next entri :)


Nota Kaki : Rezeki saya dan suami akan tiba jua nanti, amin insyallah

Thursday, June 23, 2011

24 June 1984..Hari Keputerianku

Salam dan Hai,

Alhamdulillah..24 Jun datang lagi, dan kini menginjaklah usia saya ini ke-27 Tahun..

Sumber : Google
Hari Jadi tahun ini amat bermakna kerana status telah berubah , kepada isteri orang.

Sms daripada suami tersayang amat menyentuh hati, tidak putus-putus dan tidak jemu-jemu mengingatkan diri ini bahawa dia amat menyayangi dan mencintai diri ini..menasihatkan diri ini agar menjadi isteri yang baik, menjaga maruah diri, rumahtangga (Oh tuhan, betapa saya rindu pada si dia)

Suami ada bertanya "Syg nak ape"...tapi sungguh saya tak reti nak minta2 untuk kepentingan diri sendiri "Nak beg Coach", "Nak Jam Guess", "Nak gelang emas" (Apa ko ingat laki ko ni mesin duit??). Kerana segala kehendak itu perlu saya usahakan sendiri, jika nak minta dengan suami pun mungkin "Bie, Washing Machine dah rosak", "Bie, Water Heater dah tak panas".
Tapi untuk hari lahir saya, tidak perlulah saya meminta-minta, biarlah suami memberi apa adanya dan seikhlasnya, sungguh pasti saya terima dengan gembira.

Menjadi isteri bukan bermakna segala duit gajinya milik kita, berpada-padalah. Ikatan suami isteri saling lengkap-melengkapi kerana menjadi Isteri umpama Menjadi Layar dan sauh bagi Kapal, Tiada Isteri terumbang-ambinglah urusan seharian rumahtangga, begitu juga kapal tiada sauh dan layarnya terumbang-ambinglah ia di lautan.

Sejak menjadi isteri ini, boleh dikira rasanya saya membeli untuk diri sendiri, kebanyakkannya lebih untuk keperluan rumah, kehendak saya ketepikan dahulu, kerana kami baru sahaja bertatih dalam melayari rumahtangga, masih banyak perlu dipelajari.

Eh ini post pasal birthday saya, tapi ini mcm dah melalut kan?

Oklah, tiada apa yang saya impikan untuk hari jadi ini, semoga Allah senantiasa melimpahkan rahmatNYA buat diri saya dan suami, buat rumahtangga kami, memurahkan rezeki (tidak kisah rezeki apapun, rezeki kerja, belajar, zuriat insyallah), serta mengurniakan kesihatan yang baik dan dipermudahkan segala urusan buat kami suami isteri.

Insyallah Cinta Sampai Syurga Ilahi


Amin2 Ya Rabb..

P/S - Maaf, Post ini tiada kaitan dengan sesiapa, sekadar mengingatkan diri sendiri sahaja

Saturday, June 18, 2011

Kisah Bulan Madu yang tersimpan

Salam dan Hai,

Ini adalah post berjadual.

Majlis Perkahwinan saya ( 4 & 5 Februari 2011), Bertandang (12 Februari 2011), Honeymoon Kami (15 ~ 18 Februari 2011) *Sekarang dah bulan 6, baru terhegeh2 nak hapdet, ampun2 kamera dekat husband, baru ni amik semula*

Sebagai bloggers yang baik hati korang takkan marah kn?

Oklah Layan la sikit gambar kami di Kota Kinabalu Sabah ba.

Just nak bagi info pada b2b yang merancang untuk berhoneymoon, you all boleh booked hotel via agoda.com sebab the price was more cheaper rather than you booked through the hotel it self. *serius*

Flight dari LCCT pukul 5.15 p.m, sampai KK around 7.15 ~ 7.30 p.m, check in hotel (Beverly Hotel KK) and then carik tempat makan.

Dipendekkan cerita, we visited Pasar Filipina, Pulau Manukan, few more places yang xingat namenye. The best part KK ni adalah seafood nye, fuhh sampai sekarang terbayang crab adn butter prawn tue.

Enjoy photos :)


Dalam Flight Lepas Departure

Beverly Hotel


Pasar Philipines

Butter Crab & Butter Prawn Yums!

Manukan Island

Manukan Island #2

Waktu Balik, Ada Masa Singgah Muzium hahaha boleh?

Semoga berjumpa lagi!

P/S - Rasa nak je bercuti lagi.

Thursday, June 16, 2011

Veil Nikah for Rent

Salam Jumaat semua,

Hari ini sekali lagi dengan rendah dirinya ingin membuka penyewaan untul veil nikah saya.

Saya bukannya bussiness woman yang memikirkan keuntungan semata, tapi lebih kepada niat *daripada simpan tergantung baik sewakan

Perincian Veil Nikah

Saiz : Kurang Pasti, tapi bukan veil yang panjang mcm sanding.
Colour : Net (Soft Cream), Hiasan (Gold)
Material : Net
Kemasan : Manik dan Fabrik Bunga-bungaan Timbul
Pakej : Beserta dengan Kemasan Atas Awning (kurang pasti namanya refer gambar)

Price

RM 35 (Veil dan Kemasan pada Awning)

Deposit

RM30 (Dipulangkan semula jika veil tiada kerosakan dan sebagainya)

Pick Up Point

Klang - Bkt.Raja - Shah Alam (Sek. 7)
Kuantan (Depends my availibility)
Ipoh-Sg. Siput-Kuala Kangsar (Depends on Husband Availibity)





Kemasan Atas Awning Diikat Sekali Pada Tudung

Sekali lagi maaf, tiada urusan pos / courier dikhuatiri veil akan rosak.

Sebarang Pertanyaan boleh diajukan kepada : putri_z246@yahoo.com

Terima Kasih.

Wednesday, June 15, 2011

Bantal Hantaran Untuk Disewa

Salam dan Hai,

Maaf sejak dua menjak ni agak jarang update blog, kekangan masa plus agak sibuk dengan Tugasan di Office, Audit, attending forum, settle my Master Proposal etc.

Setelah mendapat permintaan daripada rakan-rakan dan silent readers tentang Bantal Hantaran, so saya dengan rendah diri ingin menyewakan bantal hantaran saya ni.

Actually, since my Wedding on February, memang terperuk je Bantal Hantaran tu.


Bantal Hantaran (Package 1 - Black & Silver) :


Specification:

9 pcs of Bantal Hantaran with silver edge deco
Fabrik Baldu
Size 14 "x 14"
Isi Bantal Kekabu dan Span
Lapik Bawah Kukuh (Kadbod Dijahit di dasar Bantal)

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Bantal Hantaran (Package 2 - Grey & Pink) :




Specification:


11 pcs of Bantal Hantaran with pink lace deco
Size 14 "x 14"
Isi Bantal Kekabu
Lapik Bawah Kukuh (Kadbod Dijahit di dasar Bantal)

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Price :
RM 10 / pcs

Deposit:
RM50 (Jika Bantal Tiada Kerosakan Dipulangkan dan sebagainya)

Promotion:
Penyewaan full set bantal hantaran akan disertakan dengan Lapik dulang hantaran secara percuma.
Available Theme Colour: Pink, Green and Gold.

Pick-Up Point:
Area Klang Bukit Raja-Sek. 7, Shah Alam
Kuantan (Depends on my availibity)
Maaf saya tidak menggunakan khidmat courier risau bantal akan rosak.

Sebarang Pertanyaan boleh E-mail kepada: putri_z246@yahoo.com  
(* Sila Nyatakan package yang anda berminat 1 /2 )

Terima Kasih.


Tarikh Sewaan:

1 Oct 2011 : Munira Ghafar, Kelana Jaya (C)

Pick Up Point : Sek. 7, Shah Alam 



20 Nov 2011: Nurizzah bt Daud, Kuantan Pahang (C)

Pick Up Point: Taman Kasturi, Jalan Gambang



2 Dec 2011: Iez Izzat, Bukit Tinggi, Klang Selangor (C)

Pick Up Point: Nearby Jusco Bukit Tinggi



3 March 2012 : Leeya, Petaling Jaya (C)

Pick Up Point : Klang



14 April 2012 : Shaz, Kajang (Cancelled)

Pick Up Point : Sek 7, Shah Alam



26 May 2012 : Ealyana Zainal, KL (C)

Pick Up Point : Sek 7, Shah Alam


2 June 2012 : Juriana Masnan, Kuala Selangor (C)

Pick Up Point : Sek 7, Shah Alam



23 Aug 2012 : Zahidah Zul (C)

Pick Up Point : Universiti Malaya


4 Nov 2012 : Liza Melati, Putrajaya (C)

Pick Up Point : Sek 7, Shah Alam


1 March 2013 : Norhidayah Binti Mohd Kosari, Shah Alam - 7 pcs bantal (C)

Pick Up Point : Sek 7, Shah Alam.


26th May 2013 : Aida Nor, Shah Alam - 7 pcs bantal (C)

Pick Up Point : Sek. 7, Shah Alam




*(C) date Confirmed
(TBC) - Date To Be Confirmed
Cancelled


P/S - Veil Nikah Juga Turut Disewakan...
Original
Pick Up Point : Nearby Jusco Bukit Tinggi

Tuesday, June 7, 2011

Anyone Out There Nak 2 Tiket Wayang Free..?

Salam dan Hai,

Dah macam takde topic plak nak tulis kn..

By the way saya Dapat Voucher FOUR (4) complimentary passes for any movie* at TGV Cinemas outlets from Nuffnang yang baik hati. Sebab 24th June kan Birthday saya.

My Problems is, kena collect sendiri passes to dekat Nuffnang Office, kat Jalan Yap Ah Shak. So Barang siapa yang bekerja area Jalan Yap Ah Shak (which I don't know where it is), dan kawasan sewaktu dengannya boleh tak ambikkan 4 passes tu and sebagai hadiah 2 passes tu boleh amik.

Anyone yang berminat boleh e-mail, kalau takde terpaksa let go je la 4 passes tu, xde rezeki.

 


P/s - Gambar Wedding da dpt, cntik n puas hati, nti sy update sbb minggu ni pack, have to attend forum and ade Audit Mencik !