Click Click

Pages

Monday, July 11, 2011

Apa Ada Pada Warna

Salam dan Hye,

Baru-baru ni YM dengan one of my friend, Suzey yang akan nikah 11.11.2011. Bertuah badan Suzey ni sebab bakal hubby dia adik kepada Arma Couture , so pakaian memang tiada masalah langsung sebab ditaja (Rezeki dia kan)

Me : Suz, warna tema dah ada?
Suzey : Iya sudah, ko jangan terperanjat aku nikah kaler hijau
Me : Nikah hijau?wah jarang org buat
Suzey : iya, tapi aku boleh pakai apa yang orang xambil saja tarikh itu, mau bawak balik Sabah lagi.
Me : Iya la kan, takpa ko cantik pakai apa pun mesti cantik :)

Majlis akan diadakan di Kota Kinabalu (Oh can't wait for her wedding, mesti dia gojes, sbb orangnya cantik)

So berbalik pada isu hijau pucuk pisang semasa nikah, ya saya akui memang jarang orang nikah pakai kaler terang-terang (mungkin nikah kebiasaannya di Masjid dan warna-warna seperti putih, cream, peach, light pink dan segala light colour sudah sinonim dengan nikah)
Tapi apapun bergantung kepada niat kita, warna adalah faktor kecil sahaja.

Saya ada teman di Perak yang nikah mengenakan warna hitam (apa ada pada warna), jadi terpulang pada diri masing-masing.

Pada B2B sekalian, tidak perlu pusing apa yang orang nak kata, Majlis kita biar kita yang merancang.

Sekian dulu :)

2 comments:

yUmIe said...

hehe btl2..skrg ni org dh xkisah dgn warna tuk nikah..cume warna pastel and soft ttp menjadi pilihan utama.mungkin lbh sesuai dgn situasi wktu tu.huhu..yumie pn pilih kaler silver grey time nikah.hehe

Putri Qaseh said...

yumie : betul tu, kdg2 kelainan memberi impak yg besar jugak, tapi saya nikah warna cream sbb di masjid lebih menghormati, apapun smue bergantung pada niat...Apa ada dengan warna kn...