Click Click

Pages

Wednesday, May 23, 2012

Wedding Attended : K.Masz & Abg Fauzi

Salam dan Hai,


Ingin berkongsi, saya menghabiskan weekend saya yang lepas di negeri tempat pertemuan saya dan suami, Perak. Bandar Ipoh menjadi saksi cinta kami (hihi agak poyo statement).


19th May yang lepas saya sempat menghadiri majlis perkahwinan kakak serumah masa bekerja di Perak dulu. Kak Masz n her husband Abg. Fauzi majlis di Kuala Kangsar Perak. Memang sangat best bila dapat reunion kembali dengan kakak dan adik2 serumah dulu, rasa macam memori tu datang balik.


Sekarang masing-masing dengan life sendiri; Kak Na & Husband bahagia dengan kehadiran Hadif Haiqal , Dayah & Suhardi bahagia meniti kehidupan as husband & wife, sue & fie dengan keletah Suffi Rayyan yang makin nakalnye (baru 2 tahun dah pandai cakap "Serabuttlah" hehehe), Yani yang baru kahwin bulan January tengah pregnant 5 bulan ++ (bunting pelamin adik akak ni kan), tiga lagi adik beradik kami tak dapat hadirkan diri Ain, Kema & K.Asz.


Oh memang sangat indah kenangan bekerja di Perak dengan kehadiran teman-teman suka dan duka. 


Kepada K.Mas tersayang, put doakan ikatan perkahwinan k.mas akan kekal hingga ke syugra ilahi dan diserikan dengan kehadiran zuriat-zuriat yang soleh dan solehah..Aminn























Till Then.


Thursday, May 17, 2012

Sebulan




Hari ini 17/5/2012 sudah genap sebulan saya keguguran anak pertama kami.
Al-fatihah buatmu sayang
Tunggu Mama dan Papa di pintu syurga sayang.




"Ingatlah , ketika kau tidak punya siapa-siapa selain Allah, Allah itu adalah lebih dari cukup"

Wednesday, May 16, 2012

Wordless Wednesday






Hubby's niece Dania Amani Bt Amir Azwan.. Miss you dania xoxo, tunggu makngah balik Kuantan ye sayang,,

Sunday, May 13, 2012

Sempena Hari Ibu..Hayatilah

Salam dan hai,

Renungan buat teman-teman blogger tersayang yang masih punya ibu, yang sudah bergelar ibu..

JASA BONDA
 
Kau dibuai mimpi dia jaga
Kau bersenang dia bekerja
Untuk mu tiada terbatas
Memberi tidak minta dibalas
Ingin dibinanya untuk mu
Kehidupan yang sempurna
Punya kekuatan jiwa
Punyai maruah

Leterannya dari rasa luhur
Menegur sebelum terlanjur
Itulah yang diwarisi
Pesan ibu terpahat di hati
Beringat-ingatlah berpesan pesan
Untuk kebaikan
Marah bukan kebencian
Tapi tanda sayang

Engkau semakin dewasa
Berjiwa merdeka
Sedang dia semakin tua
Membilang usia
Di saat kau berjaya
Dia tiada berdaya
Semoga kau tak lupa
Jasa bonda


Al-Fatihah 
Bonda dan ayahanda tercinta  
Hajjah Saemah Binti Hj SaetHaji Fakhrurazi Bin Hj Anuari

Friday, May 4, 2012

Majlis Hitam-Putih

Salam dan Hai,

Sudah lama kiranya saya tidak post idea untuk majlis perkahwinan.Terjumpa ini di sini

Di Malaysia khususnya orang kita amat jarang sekali menggunakan hitam terutamanya dalam majlis mereka kerana hitam kebiasaannya dikaitkan dengan berkabung atas kematian, namun selepas melihat pada gambar-gambar ini pasti kita semua berubah fikiran.Sangat-sangatla elegan dan klasik penggunaan warna hitam-putih.

So pada B2B semua tak salah mencuba kan, Majlis anda pasti orang ingati kerana keunikannya dan style tersendiri !

Candy Buffet, Suke!
 

 




 


So apa tunggu lagi, do the best for your own event.

Sampai jumpa lagi, bye!






Tuesday, May 1, 2012

Keguguran : Rezeki Tidak Bersama Kami

Salam dan Hai semua,


Berbangkit pada post <berita gembira yang belum pasti>

Sudah ketentuan-NYA, kehendak-NYA, qada dan qadar-NYA rezeki tidak memihak kepada saya.

Redha...Sabar..dan Ikhlas saya menerima ujian Allah ini..meski berat namun saya tidak mampu menolak kehendak takdir ilahi.


Lewat malam 16 April yang lalu, saya bleeding macam darah period, saya menangis patutla seharian perut saya cramp.Malam itu juga hubby balik dari Perak.

Awal pagi 17 April terus ke Klinik Kesihata Bukit Kuda Klang, saya bagitau dekat staff nurse saya bleeding, staff nurse tu buat muka terkejut dan simpati, tapi saya gagahkan diri masa ni saya dah rasa kesakitan yang mencucuk-cucuk.Sebab emergency case, saya terus dibawa jumpa doctor dan doktor tu scan xnampak apa-apa lagi.Saya agak pelik sebab saya bleeding darah sahaja belum keluar sebarang tisu atau ketulan.Saya direfer ke Hospital Besar Tengku Ampuan Rahimah (HTAR) Klang. Keadaan saya masa tu sudah redhakan segalanya.

Dekat Hospital saya sempat pergi lunch dulu dengan hubby sebab kesian hubby xmakan apa dari pagi dan saya terus refer ke Unit Penerimaan Ibu Bersalin, masuk-masuk saya bagitau saya bleeding, staff nurse suruh tukar baju, lepas tunggu few minutes <actually agak lama saya menahan sakit, sakitt sangat (T_T) >

Staff Nurse panggil masuk bilik doc scan, doc tunjuk kantung baby yang dah mula 'ruptured' dan baby terlalu kecik tak develop dan akan gugur bila-bila masa. Doktor pandang saya, saya hanya tenang mendengar mungkin sebab dah puas menangis malam tadi . Kemudian Doc nak tengok rahim guna alat apa saya tak tahu, tapi yang nyata sakittt..Lepas selesai, saya tanya doc untuk D&C procedure, tapi she refused suruh tunggu 2 minggu untuk D&C.Ha??2 minggu, saya dah xtahan sakit ni, kalau dah takde saya memang ready untuk D&C.


Lepas bincang dengan hubby, we decide untuk refer ke Umra tempat saya selalu checkup, and lepas kol Umra bagitau sekian-sekian, the lady bagitau Doc Raffi ada pukul 6.30p.m. So 6.30 tepat dah sampai dekat Umra,tak ramai orang pun, xdapat jumpa Dr. Raffi pun, dia ada emergency dekat ward, so jumpa Dr. Ummu dia scan dan bagitau kena D&C cepat sebab kantung dah sangat besar 15 weeks. Dia masukkan ubat through vagina, again sakitt tapi saya bersyukur akan pengalaman yang mahal ini.

Saya direfer ke ward dan akan di D&C pukul 9 malam, tapi 10 malam baru masuk operation room. Saya dibius memang tak sedar, saya tersedar pukul 1 pagi itupun mamai-mamai dan tengok hubby tanya dia ambik tak janin yang dah gugur tu, hubby tunjuk dalam balang, saya pandang dan terus terlelap sampai pagi besoknya.

Apapun saya redha dan terima segalanya dengan ikhlas, dan saya bersyukur Allah beri saya rasa semua ini.Saya yakin akan hikmah yang Allah cuba sembunyikan.

Semoga saya terus tabah melayari kehidupan yang banyak pasang surutnya ini, dan dikurniakan rezeki untuk merasai nikmat menjadi seorang ibu kelak aamiin insyallah :)


Muka Pasrah tunggu masuk operation room


Salam kasih sayang.