Click Click

Pages

Sunday, June 17, 2012

17 Jun 2012 : Hari Ayah Sedunia

Salam dan Hai,

Jika hari ibu yang lalu saya berkongsi lirik dan lagu Jasa Bonda, kali ini Lagu yang sungguh menyentuh hati mana-mana anak, Di Pondok Kecil

Di suatu hari
Ayah berkata jaga adikmu
Ayah kan pergi jauh
Ku merayu pada ayah
Jangan tinggalkan kami
Kerana kami sayangkan ayah
Ayahku pergi berjuang
Demi cinta yang murni
Menegak kebenaran
Di muka Bumi
Berlakunya kisah di pondok kecil

Di pondok kecil
Di pantai ombak
Berbuih putih beralun-alun
Di pondok kecil
Di pantai ombak
Berbuih putih beralun-alun

Di suatu hari
Ayah berkata jaga adikmu
Ayah kan pergi jauh
Ku pandang wajah ayah
Dahinya ku cium
Airmata mengalir
Hatiku pilu
Diam-diamlah sayang
Jangan menangis
Doakan ayah semoga sejahtera
Diam adikku sayang
Jangan menangis
Walaupun ayah gugur
Pastinya dia syahid

Wahai abangku
Ke mana ayah
Ku sayang ayah
Ku cinta ayah
Wahai abangku
Ke mana ayah
Ku sayang ayah
Ku cinta ayah

Duhai adikku sayang
Jangan bersedih
Ayahmu pergi menyambut seruan Ilahi
Tapi ingatlah adikku pesanan ayah
Belajar berusaha walau di mana jua
Pada-Mu Tuhan aku bermohon
Dosa ayahku minta diampunkan
Ku iringi doa rahmati dia
Tempatkanlah ayahku bersama kekasih-Mu



Al-Fatihah

Abah & Emak
Semoga kalian aman di sana

Sunday, June 10, 2012

Free Getaway to Gold Coast Morib


Salam dan Hai,


Teman-teman blog, jom like..A free getaway to Gold Coast Morib by click like to this page Like Sini!


Lepas like, just sign up, mana tau, ade rezeki untuk next honeymoon kan?Thank you for liking :)


Wednesday, June 6, 2012

Aku Terima Nikahnya..Yang Tersirat?

Salam dan Hai,


Ingin berkongsi suatu petikan yang menarik yang saya terbaca di FB..Tersentuh hati saya membacanya..sungguh berat tanggungjawab suami, jadi kita isteri-isteri usahlah menambah beban tanggungan mereka, sama-samalah menjadi isteri yang solehah, semoga rumahtangga kita diberkati Allah hendaknya..Amin


Pernikahan adalah suatu perkara yang dituntut dalam Islam, suatu ikatan yang menghalalkan segala yang haram, jangan dipandangan enteng urusan pernikahan ini, bukan untuk kehidupan sementara di dunia sahaja, hingga ke akhirat kelak insyallah..


Memetik petikan dalam post tersebut :


Aku nikahkan Dikau …… dengan anak ku ….. 

“Aku terima nikahnya si fulanah binti si fulan dengan mas kahwinnya RM….”

Itu adalah tersurat. Apa yang tersirat? Yang tersirat ialah:

“Aku tanggung dosa-dosa si fulanah ini dari ibu bapanya, apa saja dosa yang dia buat, aku tanggung dan bukan lagi ibu bapanya tanggung dan aku tanggung dosa bakal anak-anak aku. Akulah orang yang bertanggung jawab dalam memberinya nafkah zahir dan batin, memberinya ilmu dunia Akhirat dan juga bertanggung jawab memegang tanganya bersama-sama berlari bertemu-Mu Tuhan. Aku juga sedar, sekiranya aku gagal dan aku lepas tangan dalam menunaikan tanggung jawab, maka aku fasik, suami yang dayus dan aku tahu bahawa nerakalah tempatku akhirnya dan malaikat Malik akan melibas aku hingga pecah hancur badanku. Akad nikah ini bukan sahaja perjanjian aku dengan si isteri dan si ibu bapa isteri, tetapi ini adalah perjanjian terus kepada Tuhan.” 





Sampai jumpa lagi .

Monday, June 4, 2012

Yellow Mustard Kecintaanku

Salam dan Hai,


Bersua kita di edisi June..fuhhh actually saya tengah carik mood siapkan report untuk candidature defence by 15th June kena submit..overall progress in the report I can say 50 ~ 60 %..put aside laboratory works, dan paper publication just focus until to-date punya progress sahaja..saya kalau stress akan rasa nak window shopping, online shopping..baru mood tu boleh kembali ;p


Lately ni sangat-sangat teruja dengan colour yellow mustard kalau dibm kan kuning sawi..?agak weird so lagi senang faham "yellow mustard'.


Saya telah terrr-beli from poplook kaftan dress untuk raya..suddenly bosan-bosan terr-tarikk pulak dengan piping kaftan top-mustard poppy ni..so terr-paksa la tema raya tahun ni yellow mustard kan?Kalau hubby tak mau baju melayu baru leh pakai baju melayu nikah je, tapi in cream colour la..boleh la tu masuk dengan yellow mustard ye dak?


courtesy from here : poplook
So lepas ni kena buat pencarian kain pulak dekat jakel , saya prefer plain mustard with polkadot in grey / light brown.


Dan saya terajin buat pencarian tema perkahwinan in yellow mustard, ohh sangat teruja, sangat ekslusif rupanya kaler ini kalau dibuat warna tema perkahwinan..so pada B2B kat luar tu semua pleasee try this colour, memang cantik dan menarik, its more to brown -- yellow -- gold colour...












Till then !