Click Click

Pages

Wednesday, July 25, 2012

Handbags Storage

Salam dan Hai,

Hari ini saya nak buat perkongsian sedikit tentang penyimpanan handbags.

Handbags saya tak la banyak, tapi cara penyimpanan tu harus sistematik jugak kan.Sejak dari awal lagi saya dah pening mana nak simpan handbags, macam rimas sebab saya biasa gantung dekat tombol pintu atau belakang pintu..Serius serabut mata memandang.

Jadi solusinya, saya beli Multipurpose handbag storage dari Milkadeal Voucher.So far, masalah penyimpanan handbags dah settle, bagi yang koleksi handbags lebih banyak boleh la beli 2,3 multipurpose handbags storage ni.




Before : Sangat Rimas kan, gantung sana-sini-sinun

After : Looks Better

More Closer


Maaf ya, kualiti gambar yang tak seberapa, camera handphone je :)

Sampai jumpa lagi!

Tuesday, July 24, 2012

Ramadhan Kareem

Salam dan Hai,

Ramadhan yang mulia sudah menjengah hari ke-5, baru dapat update untuk ucapkan salam ramadhan dan selamat berpuasa buat semua umat islam di seluruh dunia (bajet seluruh dunia bukak blog kuang kuang )


Apapun marilah kita sama-sama bersyukur kepada Allah S.W.T kerana dengan limpah kurniaNYA kita semua masih dapat bertemu kembali dengan lembaran ramadhan yang mulia..marilah kita sama-sama melipat gandakan ibadat kita di bulan mulia ini, sama-sama mencukupkan solat wajib 5 waktu, berterawih (tak dapat ke surau, buat di rumah memadai) dan khatam Al-quran.


Dan oh ya, bagi para isteri-isteri tu, apakata bulan ramadhan ini kita cuba untuk tidak membazir membeli di bazaar, apa kata kita masak setiap hari di rumah?Jimat pun jimat..tapi sesekali takde salahnya kan..kalau dah teringin kambing panggang dah satu hal pulak nk memanggang kambing, solusinya adalah membeli di bazaar ye dak?


Ramadhan pertama saya menyambutnya di rumah mentua di Kuantan, ramadhan ke-2 di kediaman kami, dan ramadhan ke-3 di rumah family saya di Klang..dan semalam ramadhan ke-4 berbuka berdua bersama housemate ain, terawih sendirian di rumah (Berjauhan dengan suami memang menuntut kesabaran tahap maksima), saya berjaya untuk tidak ke bazaar apabila berbuka di kediaman sendiri.


Menu saya semalam Patin (import kuantan) masak tempoyak, sambal hitam pahang , sawi goreng. Hari ini plan nak masak ikan kembung 3 rasa, insyallah, sbb stok ikan kembung banyak sgt.





Courtesy : Google (hihihi gamba lupe ambik semalam)
 Okay semoga jumpa pada next entry.






Monday, July 16, 2012

Reason of Hiatus

Salam dan Hai,


Sejak kebelakangan ni kurang berblog,(blogwalking pun dah jarang T_T), FB pun temporary shut down, Twitter pun kadang-kadang.


My Best friend sekarang ni hanyalah ini :







Results + Analisis = DropBox




Thanks to the technologies sekarang, duduk dalam kereta pun boleh membace + citing journal. (My special thanks to dropbox & Mendeley)


Just Likee Me ...


Memang ada orang masih boleh maintain social life as usual, tapi saya berbeza sikit, bukan bermaksud terus shut-down semuanya, tapi saya terpaksa kurangkan, ye kurangkan ber-blog, -FB, -twitter.


 To all my friends out there, deeply sorry,  especially my BFF (geng2 yakuza sekalian, sampai waktu aku akan jadi kepochi balik, tunggu  X_X)


Anyhow, pray for my success to complete my study and research ye. Aminn