Click Click

Pages

Tuesday, July 24, 2012

Ramadhan Kareem

Salam dan Hai,

Ramadhan yang mulia sudah menjengah hari ke-5, baru dapat update untuk ucapkan salam ramadhan dan selamat berpuasa buat semua umat islam di seluruh dunia (bajet seluruh dunia bukak blog kuang kuang )


Apapun marilah kita sama-sama bersyukur kepada Allah S.W.T kerana dengan limpah kurniaNYA kita semua masih dapat bertemu kembali dengan lembaran ramadhan yang mulia..marilah kita sama-sama melipat gandakan ibadat kita di bulan mulia ini, sama-sama mencukupkan solat wajib 5 waktu, berterawih (tak dapat ke surau, buat di rumah memadai) dan khatam Al-quran.


Dan oh ya, bagi para isteri-isteri tu, apakata bulan ramadhan ini kita cuba untuk tidak membazir membeli di bazaar, apa kata kita masak setiap hari di rumah?Jimat pun jimat..tapi sesekali takde salahnya kan..kalau dah teringin kambing panggang dah satu hal pulak nk memanggang kambing, solusinya adalah membeli di bazaar ye dak?


Ramadhan pertama saya menyambutnya di rumah mentua di Kuantan, ramadhan ke-2 di kediaman kami, dan ramadhan ke-3 di rumah family saya di Klang..dan semalam ramadhan ke-4 berbuka berdua bersama housemate ain, terawih sendirian di rumah (Berjauhan dengan suami memang menuntut kesabaran tahap maksima), saya berjaya untuk tidak ke bazaar apabila berbuka di kediaman sendiri.


Menu saya semalam Patin (import kuantan) masak tempoyak, sambal hitam pahang , sawi goreng. Hari ini plan nak masak ikan kembung 3 rasa, insyallah, sbb stok ikan kembung banyak sgt.





Courtesy : Google (hihihi gamba lupe ambik semalam)
 Okay semoga jumpa pada next entry.






2 comments:

amani qistina said...

akak qis tak pernah rasa sambal hitam pahang..sedap tak?

Putri Qaseh said...

Sedap hingga menjilat jariii hihi...die pedas + masam sikit perfect rase die..nanti akak buat post resipi die ye..