Click Click

Pages

Sunday, October 28, 2012

Alhamdulillah..benarlah hikmah Allah

Salam dan Hai,

Salam Aidiladha, macamana dengan perayaan aidiladha semua, saya Alhamdulilah berjalan dengan baik.

Sekadar berkongsi, Andai rezeki bersama saya, kandungan sulung saya dulu sepatutnya lahir pada 8 Oktober 2012.Saya redha dan ikhlas menerima ketentuanNYA apabila gugur pada 17 April yang lalu..dan saya percaya akan hikmah yang Allah sembunyikan.

Dan..pada tanggal 20 Oktober 2012 Allah telah menggantikan kehilangan saya itu dengan ini :


1 UPT on 20th Oct
2nd UPT on 24th Oct 


Alhamdulilah UPT positif (setelah period lewat seminggu, yang mana saya tak expect pun sebab last month pun delay seminggu)Syukur, syukur, syukur...syukur Alhamdulilah tak terhingga.

As my 1st pregnancy, saya pergi ke UMRA Shah Alam, 1st scan still xnmpk lagi mase ni 4 weeks, 2nd visit dah nampak baby sac, hope to see the baby during 6 - 8 weeks insyallah amin.

Terima kasih Ya Allah, kerana memberi peluang sekali lagi untuk merasai kembali nikmatnya hamil.


"Ya Allah kau murahkan rezeki aku dan suamiku untuk memiliki amanahMU dalam rahim ku ini"




Dan sesungguhnya Kami telahmenciptakan manusia dari suatu saripati (berasal) dari tanah. Kemudian Kami jadikan saripati itu air mani (yang disimpan) dalam tempat yang kokoh (rahim).Kemudian air mani itu Kami jadikan segumpal darah, lalu segumpal darah itu Kamijadikan segumpal daging, dan segumpal daging itu Kami jadikan tulang belulang,lalu tulang belulang itu Kami bungkus dengan daging. Kemudian Kami jadikan diamakhluk yang (berbentuk) lain. Maka Maha Sucilah Allah, Pencipta Yang PalingBaik. : Al-Mukminun :12-14

"Dan Allah mengeluarkan kamu dari perut ibu kamu dengan keadaan tidak mengetahui sesuatupun dan Ia mengurniakan kepada kamu pendengaran dan penglihatan serta hati (akal fikiran) supaya kamu bersyukur" : Surah An-Nahl Ayat 78


Teman-teman blogger tolong doakan rezeki bersama saya kali ini ya, amin-amin ya rabb.

Kepada rakan-rakan TTC, jangan pernah berhenti berikhtiar, berdoa, berpuasa bersedekah kerana di saat kita rasa kita hampir lelah di situlah Allah lihat usaha kita, saya doakan anda semua..Amin

Sampai jumpa lagi :)








Monday, October 8, 2012

Alhamdulilah

Salam dan Hai,


Blog menyepi hampir 2 purnama, sebab lappy kesayangan rosak masa hari raya, nasib baik under extended warranty sony 3 years..Kalau tak memang nangis (T_T)

Alhamdulilah syukur saya panjatkan pada Yang ESA my husband tercalon untuk calon simpanan Kemeterian Kerja Raya..Harap-harap in a year akan dipanggil, rata-rata teman di JKR beritahu memang dapat tapi kena tunggu. (Harap sgt dapat JKR Kuantan)





Memang rezeki suami saya, baru pertama kali terpilih untuk interview SPA berjaya jadi calon simpanan, walaupun Pegawai SPA argue sebab suami saya sudah berpendapatan selesa di swasta, tapi itu hak masing-masing untuk menjawat jawatan awam kan..Ada yang selesa untuk terus berkhidmat di swasta, tapi ada yang sebaliknya..Menjawat jawatan kerajaan memang impian kami suami isteri..Harap dipermudahkan dan dibuka rezeki buat suami.



Nota Kaki : Kerja mana-mana pun tak kisah, yang penting halal ;)