Click Click

Pages

Sunday, April 21, 2013

Kelas Antenatal & Produk Berpantang

Salam dan Hai,

Just nak update last week on 19 April 2013, saya menghadiri kelas antenatal dekat KK Bukit Kuda Klang (organise by KK) tarikh saya pilih memang cun sebab 19/4 Birthday of Sultan Perak, so encik suami pun ada untuk temankan, actually kehadiran para suami memang sangat digalakkan sebab sometimes para suami tak berapa aware tentang kepentingan penyusuan bayi dan cara dukung baby yang betul etc. Part paling best amali, suami di ajar urut belakang isteri untuk lancarkan darah dan tambahkan susu ibu.

Kelas Antenatal


Saya pun dah beli produk berpantang, saya just beli set Nona Roguy beli from this website <Link> dapat harga ahli, even bukan ahli dan free bengkung kain belacu. Pada awalnya saya tersangat2 la yakin nak beli set berpantang tanamera, tapi after baca review dan mintak pendapat rakan2, kebanyakannya recommend produk NR sebab antara yang diorang rasa luka cepat sembuh dan tak sembelit masa pantang, dan yang paling penting bersalin normal or caesar pun elok ambik produk ni, apapun terpulang pada pilihan masing2, banyak choice di pasaran sekarang kan.

set berpantang NR (Hope bermanfaat untuk saya)
 Sekian dulu.


Monday, April 15, 2013

30 weeks update

Salam dan hai,

Alhamdulilah syukur kepadaNYA usia kandungan kini 30weeks, dah third trimester..rasa cepat sangat masa berlalu. Aktiviti kini lebih kepada mendekatkan diri padaNYA( huhu nervous fikir bersalin), settle thesis untuk send kepada editor, journal paper done, harap semuanya smooth. amin

Oh ya, barang baby boleh dikatakan almost complete ada lagi sikit mungkin tugas husband settlekan semua, sebab saya dan suami dah beli barang sikit2 bila kandungan masuk 5 bulan lagi, khuatir juga kalau-kalau dah sarat nanti xlarat nak shopping.

So far bag hospital baby dah packing, bag mama belum lagi, sebab barang mama tak sempat beli lagi. Tapi belum boleh kata fully complete sebab baju baby belum basuh pun, buat syarat packing sebab kakak saya dah bising 7 bulan tak packing lagi huhu.

Weekend baru ni balik Kuantan, En. suami ada test PTD, lepas bincang2 kemungkinan besar saya akan berpantang bersama mak mertua di Kuantan. Memandangkan saya dah takde mak ayah, mak mertua juga macam mak sendiri jugak :) 

Latest me..masa pegi baby fair at Midvalley 6 Apr

Bag Hospital for baby

Till then, insyallah ada kesempatan saya menulis lagi.

Doakan saya dan kandungan saya sihat dan baik-baik.amin